Kompozit kaplama sistemleri; binaların dış cepheleri için geliştirilmiştir. Standart üretim ölçülerine ek olarak müşterinin isteğine bağlı özel ölçülerdeki kaplanmış ürünlerin kullanılması söz konusu olmaktadır. Kompozit kaplama sistemleri; ileri teknolojinin eseridir. Modern mimarinin her aşamasında kompozit kaplamanın kullanılmasına rastlanmaktadır. Kompozit kaplamada birden fazla malzemenin kullanılmasının mümkün olduğunu belirtmek gerekir. Doğal ahşap kaplama, alüminyum plaka, marine kontrplak; kompozit kaplamanın yapılabildiği malzemeler arasında bulunmaktadır.
Kompozit Kaplamaların Özellikleri
Kompozit kaplamaların oldukça dayanıklı olduğu bilinmektedir. Bilhassa kırılmaya karşı dayanıklı olmalarıyla bilinirler. Bunun yanı sıra, oksitlenme, paslanma, yangın ve çatlama gibi durumlara karşı kompozit kaplamanın dayanıklı olduğunu ifade etmek gerekir. Kompozit kaplamalar; dış mekanlarda bina cephe giydirmede sıklıkla kullanılmaktadır. Dekorasyon unsurlarında ve reklam panolarında kompozit kaplamaların yaygın bir şekilde kullanıldığını ifade etmek gerekir. Bunun yanı sıra, kompozit kaplamaların neredeyse her alanda kullanıldığı bilinmektedir. Alışveriş merkezleri, oteller, bankalar, metro istasyonları ve daha birçok alanda kompozit kaplamaya rastlamak söz konusudur.
Kompozit kaplamalar; hem Türkiye'de hem de dünyada mimarlar tarafından en çok tercih edilen yapı malzemesi olmasıyla dikkat çekmektedir. Bilhassa yeni yapılan binalarda kompozit kaplamanın dekoratif açıdan fark yarattığını ifade etmek gerekir. Kompozit kaplamalar sayesinde binaların eskisinden daha şık ve gösterişli görünmesi mümkündür. Eski binaların tadilatında ve dekore edilmesinde söz konusu eski ve rahatsız edici görüntünün yok olmasında ve yerine daha sıcak ve şık bir görüntünün gelmesinde kompozit kaplamaların varlığını inkar etmemek gerekir.
Kompozit kaplama kullanmak isteyen müşterilerimizin birçok sebebi bulunmaktadır. Her şeyden önce, kompozit kaplamalar, hafif olmalarıyla öne çıkarlar. Bunun yanı sıra, sağlam olmalarından dolayı uzun yıllar boyunca kullanılabilirler. Onarıma ihtiyaç duymazlar. Esnek olmalarından dolayı kolaylıkla şekil verilebilirler.